Raclet Safari

De Raclet Safari is een gezinsvouwwagen van een hoge kwaliteitsklasse, ontworpen om een gezin met twee tot drie kinderen een fijne campingvakantie te bezorgen. Hij is groot (29 m2), en standaard voorzien van twee grote comfortabele kamers (twee kingsize bedden 160 x 205) en bovendien bij aankomst bijzonder gemakkelijk op te zetten. U vindt de Raclet Safari vouwwagen bij Struckman Recreatie in Zevenhuizen.

Model Safari: Prijzen vanaf €   9995,-    (2023)

1.     Openen van een Raclet Safari

Het opzetten van uw Raclet Safari op de standplaats is heel simpel. Het gebeurt in twee stappen. Eerst opent u in een paar minuten de kamers en de centrale cabine. In deze vorm kunt u de Raclet Safari dan direct gebruiken, tijdens een korte etappe of voor een nachtje. Voor een kort verblijf kunt u een zonneluifel (optioneel) direct aan de cabine plaatsen, wat vijf minuten kost. Eenmaal op uw vakantiebestemming aangekomen, installeert u de voortent van de Safari. Reken daar 25 tot 30 minuten voor als u met zijn tweeën bent. Als u met maar één volwassene bent, geen paniek: de voortent is zodanig ontworpen dat één persoon hem op kan zetten.

2.     De voordelen

Een van de grote voordelen van de Raclet Safari is de ruimte die hij u biedt: 29 m2, verdeeld over bijna 12 m2 voor de centrale cabine plus de kamers en meer dan 17 m2 in de voortent. U hebt dus plaats voor alle campingmeubels en bij slecht weer is er ook genoeg ruimte voor kinderen om te spelen. Zij kunnen overigens lekker droog spelen, want zoals de video laat zien is de voortent voorzien van een grondzeil met opstaande randen, dat bescherming geeft bij slecht weer en wind. Dankzij de ritssluiting kunt u het desgewenst in een paar minuten plaatsen of verwijderen. Het is gemaakt van doek met PVC-coating, en daardoor gemakkelijk met wat water schoon te maken. De voortent van de Raclet Safari kan zowel met als zonder grondzeil worden opgezet. Hij is voorzien van twee horren, aan de linker- en de rechterkant, die u kunt openen voor een goede luchtcirculatie in de voortent. Alle ramen zijn voorzien van verduistering, om het licht buiten te houden of uw spullen uit het zicht te leggen als u weggaat.

3.     Slaapkamers

Aan het ontwerp van de kamers van de Raclet Safari is bijzondere aandacht besteed. Vanuit de centrale cabine komt u bij twee bedden van 1,60 meter breed en 2,05 meter lang. Deze cabine is een opslagruimte waar u tijdens de reis uw spullen kunt bewaren. Immers, zelfs als ze neergeklapt zijn, komen de bedden niet onder het niveau van de stoelen. Elk bed is voorzien van een lattenbodem en heeft een katoenen tentdoek dat de kamer vormt en dat gesloten kan worden. Deze tent vormt een luchtlaag tussen het dak van de kamer en het dak van de buitentent. Deze luchtlaag heeft een isolerende werking en beperkt temperatuurschommelingen in de kamer. Elke kamer is bovendien voorzien van een groot raam met een doorzichtige kunststof ruit, een hor en een verduisterend luik. Dit raam kan zó worden gespannen dat het tegen een eventuele regenbui beschermt met behoud van de luchtcirculatie in de kamer. Onder elk bed kunt u een extra cabine installeren, zodat er tot vier personen extra kunnen slapen (volwassenen en kinderen). In deze tenten met muren van katoen en de grond als vloer slaap je prima. Ze zijn ook heel praktisch om spullen droog op te slaan.

4.     Keukenblok

De Raclet Safari is ook beschikbaar met een keukenunit, die aan de achterzijde wordt bevestigd. Deze keuken heeft een gootsteen met kraan, drie branders (UK: twee branders en een grill) en opbergruimte voor keukengerei en ingrediënten (hoog genoeg voor flessen). Er is zelfs genoeg ruimte voor een kleine gasfles. Een tweedelige klep en een voorkant die neergeklapt kan worden beschermen het geheel tegen vocht. Omdat deze unit aan de achterkant van de vouwwagen is bevestigd kunt u hem gebruiken tijdens een pauze op reis, zonder hem los te maken of de vouwwagen te openen. Tijdens uw vakantie kunt u hem in de voortent zetten of bij mooi weer buiten koken.

5.     Technische specificaties

Raclet Safari model zonder keukenunit:

 • Leeg gewicht 365 kg
 • Wielmaat 135 x 13
 • Totaal volume 1238 liter
 • Volume opgeborgen 515 liter
 • Wielas met standaardrem

Raclet Safari model met keukenunit:

 • Leeg gewicht 410 kg
 • Totaal gewicht met lading 495-650 kg (verschillend per land)
 • Wielmaat 135 x 13
 • Totaal volume 1238 liter
 • Volume opgeborgen 515 liter
 • Wielas met standaardrem

6.     Opties

Er zijn een groot aantal optionele onderdelen voor uw Raclet Safari, die u hier kunt vinden.

Bel ons voor meer informatie

Bent u benieuwd geworden naar deze vouwwagen? Of bent u misschien meer benieuwd naar een Raclet Panama-Up? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons in Zevenhuizen op voor meer informatie. Hiervoor belt u naar het telefoonnummer 018-0633883. Wij helpen u graag bij een passend advies voor een van onze vouwwagens, zoals de Raclet Solena.

Spectaculaire aanbiedingen

Spectaculaire WINTER en VOORJAARS aanbiedingen. Met diverse actie pakketten zowel bij nieuwe en gebruikte vouwwagens.
Bekijk onze aanbiedingen